Vrijwilligers gezocht
Lijkt het u leuk om gasten te ontvangen in de historische Werkspoorfabriek en vertelt u bezoekers graag over het mooie Zuilen? Meldt u dan nu aan als vrijwilliger bij het Museum van Zuilen.
Vertel jij het verhaal?
Lijkt het u leuk om gasten te ontvangen in de historische Werkspoorfabriek en vertelt u bezoekers graag over het mooie Zuilen? Dan bent u geknipt voor de functie gastheer/gastvrouw – rondleider in het Museum van Zuilen.
Een taak waarbij u ook belangrijk bent voor de ontwikkeling van het museum. Door uw ogen en oren open te houden voor nieuwe verhalen van bezoekers. Niet alleen in het museum, maar ook erbuiten: bij veel van onze initiatieven werken we samen met bewoners en instellingen uit de wijk.
We starten 27 en 28 augustus 2021 met een introductieprogramma voor gastheren/gastvrouwen – rondleiders. Het introductieprogramma bestaat uit vijf bijeenkomsten. U bent daarna in staat om zelfstandig het verhaal van het museum te vertellen en in te kleuren met uw eigen ervaringen.
Wat vragen we?
Twee keer per maand een dagdeel in het museum aanwezig zijn. Interesse in Zuilen, de zware industrie of de arbeiderswijk. U wilt helpen de geschiedenis te bewaren en door te geven.
Hoe gaan we dat voorbereiden?
Om u prettig te laten starten als vrijwilliger in het Museum van Zuilen hebben we een introductieprogramma samengesteld van vijf bijeenkomsten. Eind augustus starten we met het introductieprogramma. Tijdens het introductieprogramma maakt u kennis met andere vrijwilligers, gaan we op de fiets of lopend Zuilen verkennen en hoort u verhalen over Zuilen.
Heeft u interesse?
Als u reageert krijgt u binnen 10 dagen een uitnodiging voor een (mogelijk digitaal) kennismakingsgesprek. Bent u wél een fan van ons museum, maar heeft u andere kwaliteiten dan die van gastheer/gastvrouw? Geef dan ook een seintje, we gaan dan samen met u op zoek naar een passende functie, zoals: het voorbereiden en inrichten van tentoonstellingen, het interviewen van wijkbewoners ‘oral history’, onze social media of fondsenwerving.