4. Op de vierde plaats eindigde deze maand het plaatje van de Oude Bouw. Dit was het eerste complex van woningbouwvereniging ‘Zuilen’. Na het gereedkomen van het tweede complex noemden de Zuilenezen dit de ‘Oude Bouw’. Het zijn de huizen rondom de De Lessepsstraat. Op de foto de woningen langs de Amsterdamsestraatweg. De slager (tegenwoordig snackbar) moest nog gebouwd worden.
3. Op de derde plaats kwam de foto van het Zuilens Fanfare Corps die in het Julianapark werd gefotografeerd. De foto werd geplaatst bij een bericht uit het dagboek van ‘Jacob van Zuilen’ over een ‘concours’ dat door het corps gegeven werd in het park.
2. Op de tweede plaats eindigde een foto van de aanleg van de rotonde aan het eind van de Sweder van Zuylenweg. Officieel heet deze rotonde sinds enige jaren Plein van Berlage. In de volksmond werd het plein genoemd naar de slager die aan de Van Hoornekade zijn winkel had: Toon Hermanns. Hij trof het dat de beroemde cabaretier dezelfde naam had (maar dan met één ‘n’). Maar ja, als er pleinen genoemd gaan worden naar aanpalende winkeliers en ondernemingen, wil ik graag het stukje van de Amsterdamsestraatweg voor het Museum van Zuilen graag vernoemd zien tot: Museum van Zuilenlaan.
1. Deze maand een nieuw record gebroken. De foto van Henny Knipschild, de bekendste verzetsstrijder uit Zuilen kwam op de eerste plaats met bijna 5000 kijkers!