Nieuwe link naar een geïnterviewde winkelier

In het Museum van Zuilen werd per 5 februari 2024 de tentoonstelling ‘Etalage naar het verleden Winkels in Zuilen’ geopend.

In het museum zijn op de verschillende monitors interviews te zien van een aantal Zuilense winkeliers (of hun nazaten).

Naadloos in deze tentoonstelling past dan natuurlijk https://www.lipshaarmode.nl/ de kapsalon die NOG STEEDS is gevestigd in de Minister Talmastraat.

Als voorproefje hierbij de link naar één van de interviews: klik op Lips Haarmode

In dit geval dus niet alleen veel leesplezier, maar ook veel kijkplezier!

Alle video’s bekijken? Vraag hier de link aan:

Interviews Zuilense winkeliers

In het Museum van Zuilen werd per 5 februari 2024 de tentoonstelling ‘Etalage naar het verleden Winkels in Zuilen’ geopend door het aansnijden van de door Slagerij Van Es geschonken worsten. Sjaak van Es – de vierde generatie van de slagerij – hanteerde vakkundig het mes.

In het museum zijn verschillende interviews te zien en te horen van/over Zuilense winkeliers.

 

We begrijpen dat niet iedereen het museum kán bezoeken, of tijdens een bezoek niet alle interviews heeft kunnen zien/horen.

Voor iedereen die het leuk vindt zijn hieronder links naar zes verschillende interviews aan te vragen, zodat u ze thuis kunt zien/horen.

Bekijk zes interviews thuis

 

Meer informatie over de tentoonstelling: Etalage naar het Verleden

StraatReünie Zondag 2 juni voor de La Croixstraat en de Hanrathstraat

Dat is toch nog niet zo lang geleden? Dat klopt, de vorige StraatReünie voor deze straten was nog maar drie jaar geleden, maar… dat was vanwege corona een Zoom-variant, via internet. Dan blijkt dat een echte fysieke reünie meer inhoud heeft, dus doen we dit nog eens dunnetjes over, maar dan echt.

We hebben over de La Croixstraat & Hanrathstraat méér te vertellen en te laten zien dan tijdens de Zoom-StraatReünie! Vandaar deze uitnodiging:

Zondag 2 juni 2024 StraatReünie voor de (ex)bewoners van de La Croixstraat & Hanrathstraat.
De toegang is gratis!

De StraatReünie houden we van 14 tot 17 uur. De deur gaat open om 14 uur. Om 15 uur houden we een kleine lezing met dia’s over het ontstaan van Zuilen en de La Croixstraat & Hanrathstraat en omgeving en om 17 uur sluiten we de deur weer. Mis het niet, geef u op.

Locatie: MUSEUM VAN ZUILEN Werkspoorfabriek Schaverijstraat 13 3534 AS Utrecht-Zuilen. Voor vragen, bel 06 20565655.

Wist u dat? In de Hanrathstraat werd de Zuilense drieling geboren!